De Stichting GVGT organiseert in samenwerking met de Gemeente Rotterdam op 30 juni een officiële herdenking.

Op 30 juni, de avond voorafgaand aan de Keti Koti viering van 1 juli, zal een plechtige herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden bij het Rotterdamse slavernijmonument.

Om 20:00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de transatlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. De ceremonie wordt ingeleid door een apinti-ritueel, waarmee respect wordt betoond aan de voorouders van al degenen die uit Afrika zijn meegevoerd om in slavernij te dienen. Burgemeester Aboutaleb zal een krans leggen bij het monument.

Rotterdammers, maatschappelijke organisaties en bedrijven worden van harte uitgenodigd bij deze plechtigheid aanwezig te zijn en daarmee een eerbetoon te brengen aan de slachtoffers van slavernij.

Belangstellenden zijn van harte welkom zich vanaf 19:00 uur te verzamelen rondom het monument. De ceremonie begint om 19:15 uur en duurt tot ongeveer 20:30 uur. Na afloop is er gelegenheid een kopje koffie te drinken in het Scheepvaart en Transport College (direct naast het monument).

Deze ceremonie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de Gemeente Rotterdam.

gemeenterotterdam_logo