DIT ZIJN ONZE NIEUWE IDEEËN VOOR 2017. WE NODIGEN U UIT OM MET ONS MEE TE DENKEN.

1. HET AVONTUUR VAN DE CREOOLSE KEUKEN

We willen starten met een serie kookworkshops. U gaat met ons mee op een historische culinaire reis en ontdekt de Afrikaanse roots van de traditionele Creoolse keuken. De kookworkshops zullen in groepen van maximaal 12 personen plaatsvinden. Een kookworkshop bestaat uit 1 sessie van ca. 4 uur.

Zou u het leuk vinden om deel te nemen aan een kookworkshop?
janee

Welke keuken heeft uw voorkeur? (meerdere keuzen mogelijk)
SurinaamseCaribischKaapverdiaanseandere keuken, vul in welke:

Heeft u interesse in vernieuwende recepten van de Creoolse keuken?
JaNee

Hoeveel zou u willen uitgeven voor een kookworkshop? (inkoop ingrediënten, de kok – docent en samen eten en drinken)
€ 40 - € 50€ 50 - € 60€ 60 - € 70Meer dan € 70

2. THEMA-AVOND: SLAVERNIJ IN GESCHIEDENISBOEKEN

In de discussie over de vraag of slavernij in het geschiedenisonderwijs voldoende aan de orde komt, komen bijna alleen maar professoren, politici en talkshow-types aan het woord. De mening van gewone mensen komt onvoldoende aan bod. We willen een 'grass-roots' bijeenkomst te organiseren voor ouders/ opvoeders/ geïnteresseerden. Ons doel is alle meningen van ouders te bundelen in een rapport en dit aan te bieden aan de wethouder onderwijs.

Zou u willen deelnemen aan de thema-avond “slavernij en geschiedenis-onderwijs”?
JaNee

3. CURSUS "DE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND, ANDERS"

We bieden u een geschiedenis-cursus aan, anders dan anders. De cursus biedt een overzicht van de Nederlandse rol in de Oost en de West, vanaf ongeveer 1500. De VOC en WIC zijn wel vaag bekend, maar hoe zat het eigenlijk precies? We bespreken de geschiedenis (ook) vanuit het perspectief van de onderdrukte en tot slaaf gemaakte volken. De cursus bestaat uit 6 avonden (12 lessen) en kost € 25, inclusief cursusmap en certificaat na afronding.

Zou u willen deelnemen aan de cursus “de andere geschiedenis van Nederland”?
JaNee


Dank voor uw medewerking! Wilt u meer informatie, laat dan hieronder uw e-mail achter.