Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film “Drie Vrouwen” (Rotterdamse première)

25 juni 2018 - 19:30

In het kader van Keti Koti, presenteert filmtheater Kino Rotterdam de Rotterdamse première van ‘Drie Vrouwen’, de nieuwe documentaire van Ida Does over slavernij en vrijheid. Drie vrouwen, die de kijker op geheel eigen wijze meenemen in het Nederlandse slavernijverleden en een pleidooi houden voor een waardige erkenning hiervan. Na afloop van de filmvertoning is er een Q&A met regisseur Ida Does, onafhankelijke film- en documentairemaakster. ‘Drie Vrouwen’ wordt gepresenteerd in samenwerking met de stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst en Keti Koti Connect.

Drie vrouwen

Wat gebeurt er als je jouw familiegeschiedenis onderzoekt en je een foto vindt van de slaveneigenaar van jouw voorouders? Wat zie en hoor je als je dwaalt langs eeuwenoude Europese schilderijen met Afrikaans kindslaven? Welke verhalen liggen verborgen achter eeuwenoude Haagse gevels? En wat is de betekenis van dit alles voor de Nederlandse identiteit? Erfgoeddeskundige Valika Smeulders, Winti priesteres Marian Markelo en onderzoekster Ellen-Rose Kambel worden gevolgd in deze prachtige documentaire. Allen verdiepen zij zich op eigen wijze in het koloniale verleden van Nederland.

Rotterdamse première

Dit is de Rotterdamse première van deze adembenemend pijnlijke en tegelijkertijd mooie documentaire ‘Drie Vrouwen ‘. Regisseur Ida Does is erin geslaagd om iets onzegbaar gruwelijks in schoonheid te verpakken en ondanks alles mild te blijven, pleitend voor erkenning, verzoening en een gezamenlijke toekomst.

Tijd: maandag 25 juni, 19:30 uur

Locatie: KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam

Info & tickets: www.kinorotterdam.nl

Gegevens

Datum:
25 juni 2018
Tijd:
19:30

Gegevens

Datum:
25 juni 2018
Tijd:
19:30