Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezamenlijke kerkdienst

29 juni 2018 - 19:30

In 2013 gebeurde iets bijzonders bij de herdenking en viering van de 150-jarige afschaffing van de slavernij in Suriname en voormalig Nederlandse Antillen. De Raad van Kerken in Nederland toonde officieel spijt voor de steun die kerken eeuwenlang hebben gegeven aan het in stand houden van de slavenhandel. Met mooie woorden uit de Bijbel praatten dominees het onderdrukken en uitbuiten van mensen decennia goed. In hun spijtbetuiging erkennen de kerken dat die veel te laat komt: “we erkennen dat we te laat spreken”. We erkennen onze betrokkenheid in het verleden van afzonderlijke kerkleden en van kerkelijke verbanden bij het in stand houden en legitimeren van de slavenhandel. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gaat een stap verder: Met spijt en schaamte moet worden uitgesproken dat dit alles deel is van ons verleden als kerken. Waar landelijk de spijtbetuiging kwam hadden Rotterdamse kerken, in een eerder stadium, de handen in elkaar geslagen om stil te staan bij de afschaffing van de slavernij. Mede uit het besef van de rol van de kerken in het verleden.

Ook dit jaar organiseert GVGT in gezamenlijkheid met een aantal Rotterdamse kerken op vrijdag 30 juni een “Manspasi” kerkdienst. Als thema staat centraal: de verantwoordelijkheid van ons allen om de maatschappij in stand te houden. Met bijdragen van voorgangers uit de diverse kerken. De dienst zal worden opgeluisterd met gezang en voordrachten.

Samenwerkende kerken: de Protestants Christelijke gemeente Kralingen, de Evangelische Broedergemeente Rotterdam, de Evangelische Broeder en Zuster Gemeente, de Surinaamse Rooms-katholieke Parochie en de Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke toekomst.

Tijd: vrijdag 29 juni, 19:30 uur

Locatie: Hoflaankerk, hoek Oudedijk-Hoflaan, Rotterdam-Kralingen

Gegevens

Datum:
29 juni 2018
Tijd:
19:30

Gegevens

Datum:
29 juni 2018
Tijd:
19:30