Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Keti Koti Lecture door Prof. Cátia Antunes

27 juni 2018 - 18:30

De Keti Koti Lecture is het jaarlijkse bezinningsmoment voorafgaand aan de Herdenking en Kranslegging bij het Slavernijmonument op 30 juni. Het College van B&W is gastheer van de Keti Koti Lecture, waarvoor elk jaar een spreker wordt uitgenodigd die deskundig is  op het gebied van de erfenis van het Nederlandse slavernijverleden. Professor Cátia Antunes is uitgenodigd voor de Keti Koti Lecture 2018. Zij is werkzaam bij het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit van Leiden, sinds 2016 als hoogleraar ‘History of Global Economic Networks: Merchants, Entrepreneurs and Empires’. De titel van de Keti Koti Lecture 2018 is “Gedeelde Geschiedenis: Emancipatie en Burgerschap in de 21e  eeuw”. Antunes zal eerst ingaan op de geschiedenis van contact (met Europeanen) en de ontwikkeling van het gebruik van slavernij als systeem. Zij zal stilstaan bij het onderscheid tussen het erfgoed van het slavernijsysteem en van een tot slaaf gemaakt individu. Wat moeten we anno 2018 met de geschiedenis en kennis die wij al hebben? Het antwoord zoekt Antunes in “inclusief burgerschap”.

Na de lezing kunt u in gesprek met een panel met de key note spreker Cátia Antunes, en Malique Mohamud en Simone Zeefuik, beide bekend als schrijver en project-ontwikkelaars over de inclusieve samenleving en representatie (media, instituties).

Tijd: woensdag 27 juni, 18:30 inloop, 19:00 lezing.

Locatie: Stadhuis, Burgerzaal, Coolsingel 40, Rotterdam

Entree: aanmelden (verplicht) stuur een e-mail naar: aanmelden@ketikotirotterdam.nl

Orga: Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst i.s.m. RADAR Artikel 1, DonaDaria, Hogeschool Rotterdam, Ketikoti Connect en m.m.v. de Gemeente Rotterdam.

Gegevens

Datum:
27 juni 2018
Tijd:
18:30

Gegevens

Datum:
27 juni 2018
Tijd:
18:30