Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openbaar college Dr. Moussa Iye (UNESCO)

30 juni 2015 - 14:00 tot 15:00

Dr. Ali Moussa Iye (UNRSCO)

Dr. Ali Moussa Iye (UNESCO)

Dr. Moussa Iye geeft naast een lezing in het stadhuis een openbaar college op de Hogeschool Rotterdam over het UNESCO slave-route project. Dr. Ali Moussa Iye is als hoofd van de afdeling ‘History and Memory for Dialogue’, van de divisie ‘Heritage’, van de sector Cultuur van de UNESCO onder meer verantwoordelijk voor dit project.

Het UNESCO slave-route project is een internationaal onderzoeks- en erfgoededucatieprogramma (sinds 1994) gericht op het in kaart brengen, bespreekbaar maken en herinneren van slavenhandel en slavernij. Het is een wereldwijd programma; het stimuleert ook op lokaal niveau de tragedie van de slavernij te herdenken en ‘een plek te geven’ in de moderne multiculturele samenleving.

Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst vroeg dr. Ali Moussa Iye om bovengenoemde lezing te geven in het kader van het Keti Koti Festival. De Hogeschool Rotterdam maakt zich als partner van dit programma op voor aansluiting bij het UNESCO netwerk. Voortvloeiend uit het kernthema educatie, bezoekt Dr. Moussa Iye, naast de Hogeschool Rotterdam, ook de enige Rotterdamse VO school die is aangesloten bij dit netwerk, het Cosmicus College.

Aanmelden

Aanmelden kan door te klikken op Openbaar college Dr. Moussa Iye (UNESCO) en uw gegevens in te vullen.

Voor wie?

Rotterdamse studenten en professionals.

Waar?

Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark, Zaal L02.448

Wat gaan we doen?

Ideeën en inspiratie opdoen voor lokale inspanningen op het gebied van dialoog, erfgoed-educatie, wereldburgerschap en meer betrokkenheid genereren bij de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij.

Gegevens

Datum:
30 juni 2015
Tijd:
14:00 tot 15:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Hogeschool Rotterdam
Museumpark
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
30 juni 2015
Tijd:
14:00 tot 15:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Hogeschool Rotterdam
Museumpark
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps