Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding Maritiem Museum

21 juni 2014 - 10:30 tot 12:00

- €10

Een rondleiding door het Maritiem Museum met daarbij bijzondere aandacht voor  belangrijke kaarten uit de 17de tot en met de 20ste eeuw van Zuid-Amerika, het Caraibisch gebied en Afrika.

Midden in het bruisende hart van Rotterdam ligt het Maritiem Museum, het oudste scheepvaartmuseum van Nederlnad. Al generaties lang toont het museum zijn bezoekers de imposante maritiem geschiedenis van Nederlnad, met daarin een bijzondere positie voor de wereldhaven Rotterdam. Het museum vertelt niet alleen het verhaal van de rijke scheepsbouw- en scheepvaartgeschiedenis van ons alnd marr neemt de bezoeker, jong en oud, ook mee naar de actualiteit en toekomst van deze boeiende maritieme wereld.

Het Museum heeft een cartografishe verzameling van internationaal belang. Hierin bevinden zich bijzondere kaarten van Zuid-Amerika, het Caraibisch gebied en afrika. Het is een rijke verzameling met als topstuk de vroegst bekende kaart van Suriname, vervaardigd in 1671.

Op vrijdagmiddag 20 juni en zaterdagochtend 21 juni liggen de mooiste kaarten en atlassen uit de collectie klaar in de bibliotheek. Sjoerd de Meer, conservator cartografie zal tijdens de rondleiding een nader uitleg over deze kaarten en atlassen geven. er is ruimte voor maximaal 15 personen per rondleiding

 

Aanmelden

Aanmelden (noodzakelijk) per email naar  gvgtrotterdam@gmail.com onder vermelding van uw naam en inclusief aantal deelnemers. Aanmelden kan uiterlijk tot woensdag 17 juni bij Stiching Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst. Minimaal aantal deelnemers per rondleiding is 10. U hoort woensdag 17 juni of de rondleidingen zullen doorgaan.

Kosten

€10 (bezoek aan museum en rondleiding)aan de kassa van het museum te voldoen. Museumjaarkaart en Rotterdampas betalen €2,50

 

Partnerorganisatie

photo

Gegevens

Datum:
21 juni 2014
Tijd:
10:30 tot 12:00
Kosten:
€10

Locatie

Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1
Rotterdam, 3011 EA Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.maritiemmuseum.nl

Gegevens

Datum:
21 juni 2014
Tijd:
10:30 tot 12:00
Kosten:
€10

Locatie

Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1
Rotterdam, 3011 EA Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.maritiemmuseum.nl