Keti Koti samen (thuis) herdenken en vieren – juist nu!

Keti Koti, de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij wordt vanwege de corona-maatregelen op een aangepaste manier georganiseerd. Om zoveel mogelijk Rotterdammers te betrekken wordt hierbij nauw samenwerkt met de lokale omroep OPEN Rotterdam. 
Manspasi Kerkdienst

Op vrijdag 26 juni wordt de Manspasi Kerkdienst live uitgezonden vanuit de Hoflaankerk met als thema Vrijheid en Identiteit. Met bijdragen van Ds. Denny Zinhagel en Ds. Marianne van de Bogard en optreden door Ricardo Polak & Worship en organist Richard van de Berg. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst werkt voor deze bijzondere kerkdienst samen met de Protestants Christelijke Gemeente Kralingen, de Evangelische Broedergemeente Rotterdam, de Evangelische Broeder en Zuster Gemeente Rotterdam, de Surinaams Room-Katholieke Parochie en de Holland Methodist Church (Congregation Rotterdam). 

Keti Koti TALK!

Op dinsdag 30 juni vanaf 17:45 uur presenteren Noraly Beyer en Evita de Roode vanuit Luxor het programma Keti Koti Talk. De nieuwe film van Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen beleeft haar première. Liesbeth Zegveld en Glenn Helberg bespreken het belang van herdenken en excuses maken. Rotterdammers pitchen hun voorstel voor de aanpak van racisme. Er is ook een  Anisa Challenge. Alex van Stipriaan vertelt over zijn nieuwe boek over Rotterdam en de slavernij. Spoken Word over het heden van het slavernijverleden vanaf de Vlaggenparade aan de Boompjes. Marjan Markelo spreekt een gebed uit voor de Kabra Neti, avond van de voorouders. En ter afsluiting een optreden van de formatie Batuku è Nos Alma. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst werkt voor dit programma samen met Kabraneti Nederland, RADAR/ Art1, Dona Daria, Hogeschool Rotterdam, Vlaggenparade, Bibliotheek Rotterdam en Albeda. 

Herdenking

Op dinsdag 30 juni wordt vanaf 19:00 uur de jaarlijkse herdenking bij het slavernijmonument op de Lloydkade live uitgezonden met als thema Vrijheid en Identiteit. Publiek is welkom, rekening houdend met corona-maatregelen. Met kranslegging door burgemeester Aboutaleb namens het gemeentebestuur, Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst-voorzitter Carlos Gonçalves en anderen. Met bijdragen van Mutu Puketie, Felix Burleson, Lady Shaynah en het Kwintet van de Marinierskapel. 

TV uitzending en streaming

Vanwege de corona-maatregelen worden de Keti Koti activiteiten dit jaar uitgezonden via televisie, website en sociale media, in samenwerking met OPEN Rotterdam. Voor details, kijk hier.

 
Keti Koti Programma

26 juni 19:30

Keti Koti Manspasi Kerkdienst was live te zien op facebook. Kijk hier terug.

30 juni 17:45

Keti Koti TALK! Première op Facebook, TV en op deze homepagina (en terugkijken)

30 juni 19:00

Keti Koti Herdenking LIVE! op Facebook, TV en op deze pagina (en terugkijken)
1 juli 14:00 en 20:00 Keti Koti Festival TV première en herhaling op TV en web 
Voor onze agenda en meer informatie zie ketikotirotterdam.nl of mail naar info@gvgtrotterdam.nl.

KETI KOTI ROTTERDAM
is een initiatief van Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst in samenwerking met Keti Koti Connect en Kabraneti. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op rotterdamfestivals.nl.

BLIJF OP DE HOOGTE!
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

STEUN ONS!
Onze organisatie is afhankelijk van giften. Vindt u het ook belangrijk dat de Keti Koti maand georganiseerd wordt? Steun ons dan!

Bedrag € -
Keti Koti Rotterdam logo
Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst
OPEN Rotterdam logo