Stadsdichter Dean Bowen schrijft voor Keti Koti

Rotterdam, 1 juli 2019 – De Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen heeft zijn zesde stadsgedicht van dit jaar geschreven voor Keti Koti. Een programma rondom de Rotterdamse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, met vandaag het Keti Koti Festival in Wijkpark Oude Westen.
Dean over Keti Koti: “In Nederland delen we een gemeenschappelijke geschiedenis, die misschien nog niet als zodanig ervaren wordt. Ik vind dat iedereen een gedeelde verantwoordelijkheid heeft om te erkennen wat er in het verleden gebeurd is”. De stadsdichter hoopt dat hij met het schrijven van het gedicht kan bijdragen aan het gesprek over Keti Koti en de plek ervan in Rotterdam.

Keti Koti-maand Eerder vonden er in de maand juni tal van evenementen plaats waarin leren en herdenken centraal stonden. Dean droeg zijn stadsgedicht voor tijdens het Keti Koti Lecture op 26 juni in de Burgerzaal van het Stadhuis. Het Lecture werd gegeven door Wayne Modest, bijzonder hoogleraar Material Culture and Critical Heritage. Hij behandelde vragen als ‘Hoe gaat het met ons, met Nederland, als het gaat om het verwerken van het slavernijverleden?’ en ‘Voeren we het juiste gesprek?’ Keti Koti Festival Vandaag wordt de Dag van de Vrijheid gevierd tijdens het Keti Koti Festival. Van 11.30 tot 22.00 zijn de deuren van Wijkpark Oude Westen geopend voor dit jaarlijkse kleurrijke en muzikale festival. De toegang is gratis.
Stadsdichterschap Alle gedichten en projecten van de stadsdichter zijn te vinden op www.stadsdichter010.nl en op Instagram via @stadsdichter010. Het stadsdichterschap wordt gecoördineerd door Bibliotheek Rotterdam.