
Juist omdat veel digitale bronnen (databestanden en gescande archieven) tegenwoordig op internet beschikbaar zijn, is het nu mogelijk om Surinaams stamboomonderzoek voor een groot deel thuis achter de eigen computer te doen. Denk hierbij o.a. aan de Volkstelling 1921, het Emancipatieregister 1863, de Manumissieregisters 1832-1863, de registers van Chinese, Hindoestaanse en
Javaanse contractarbeiders, de Slavenregisters 1830-1863, de oude Surinaamse kranten en de volledig gescande Gouvernementsarchieven 1667-1846.
Dit voorjaar start GVGT een korte cursus waarin wordt uitgelegd hoe je je weg kunt vinden in de nieuwe digitale mogelijkheden, hoe je een stamboom kunt maken en waar je vooral op moet letten. Omdat we hierbij nauw samenwerken met de Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG) is de cursus met name gericht op belangstellenden die hun Surinaamse voorouders willen gaan uitzoeken of daar al mee zijn begonnen.
De groep bestaat uit maximaal 23 deelnemers en komt driemaal op vrijdagmiddag bij elkaar. Geef bij inschrijving via www.ketikotirotterdam.nl ook je motivatie en je verwachtingen aan, want daar houden we bij de invulling van het programma zo veel mogelijk rekening mee.
Tussen de bijeenkomsten ligt steeds een aantal weken waarin wordt verwacht dat je met de aanwijzingen aan de slag gaat. Na de uitgebreide introductie zijn dus met name de vervolgbijeenkomsten interactief.
Datum: Vrijdag 25 mei en 8 juni (datum in september in overleg)
Tijd: 13:30 – 16:15 (incl. pauze)
Kosten: € 15 (inclusief materiaal)
Locatie: Brede Hilledijk 696. Zadkine Center Katendrecht, Rotterdam Zuid metrostation Rijnhaven betaald parkeren
Organisatie: Pieter Bol & Els van Coblijn